instagram facebook

המלט

השאלה לנקום או לא לנקום (על רצח אביו) איך ומתי ואם בכלל – הופכת לשאלה של "להיות או לא להיות". הספק והשהיית הפעולה הם הכלים להתבוננות וגיבוש ההחלטה. ב"המלט" המוות מסיים את חיי גיבוריו ולא את פיתרון השאלה . זהו מחזה שכולו תהליך, וסיומו הוא סיום טכני בלבד. ההתבוננות הופכת למטרה בפני עצמה.

עוד על המופע >

וויצק 91

המחזה מתרחש במעבדה של הדוקטור בשיתוף הצבא בו משרת וויצק כחייל. החיילים הם סטודנטים לרפואה. אלו שלשת הימים האחרונים של הניסוי המדעי על החייל וויצק. הדוקטור מצווה עליו אכילת אפונה בלבד משך שלשה חדשים.

עוד על המופע >

רומאו ויוליה

במחזה זה בחרתי להכפיל את הגיבורים (4 זוגות) כדי להדגיש את הדמויות של רומיאו ויוליה כמהויות ולא כישויות פסיכולוגיות. אצל המאוהבים המרחק הפיזי אינו מציאות של זמן ומרחק . המחשבה מאחדת אותם באותה שניה.

עוד על המופע >

פרוייקט התנ"ך חלק א, ב, ג, ד

הטקסט התנכי כלשונו. העיבוד  נעשה בקיצורים  ולעיתים  בשינוי רצף הקטעים   מהמקור כדי לתת פרספקטיבה שונה על הארוע.  כמו למשל "בראשית ברא"  ועשרת הדברות מסיימים  את חלק א.

עוד על המופע >

מיתוס

העיבוד מורכב מקובץ המחזות היווניים העוסקים בסיפור של בית אטראוס, משפחת מלוכה בעימות עם גורלה הכופה עליה שרשרת של מעשי נקם.

עוד על המופע >

שלוש אחיות

המחזה הזה מזמין לבדוק את התיאטרון אחרת – איך לבנות את הארועים האנושיים שהרשת הסיפורית שוזרת, ואיך לתת לזה את חווית הזמן – האובייקטיבי והסובייקטיבי -, כלומר "הזמן" האדיש לאירועי חיינו הממשיך לחלוף.

עוד על המופע >

הדיבוק

כל דת, באשר היא, משכנעת את המאמין בה שיש רק דרך אחת לגאולה וכל דרך אחרת פסולה. מה שטראגי במחזה הזה הוא למרות שגם חנן התלמיד ועזריאל הרב ,מאמינים באותה הדת ובאותו האל, הם נאבקים זה בזה עד מוות.

עוד על המופע >

הרצל

מחזאי שהמציא מדינה. הונגרי מלידה, יהודי בדתו, אוסטרי על פי אזרחותו ויותר מכל היה רוצה להיות אציל פרוסי.

עוד על המופע >

הטייפ האחרון של קראפ

בתקופה שבה יותר מאי פעם זה לתעד ולהיות מתועד , קראפ יכול להיות כל אחד מאיתנו. קראפ אפשר לומר הוא מחזה ללא תיאטרון. הוא מאזין לטייפים של עצמו כדי להחליט מה להקליט באותו ערב.

עוד על המופע >

המלך הולך למות

השאלות שחוזרות ונשאלות הן: איך למות? מתי למות? מי מחליט על מותנו? איך להגדיר את הרגע שבו הבן אדם – בעיני מי שחי- נחשב כמת? כל זה עולה מחדש במחזה.

עוד על המופע >

פר גינט

העלילה הבימתית של העיבוד פותחת עם פר גינט הזקן על אנייה בלב ים סוער. הוא חוזר בחוסר כל למולדתו אחרי 50 שנות נדודים. סערה גדולה מטביעה את האנייה. פר נאבק על חייו ומגיע לחוף.

עוד על המופע >

סוף משחק

מה האדם? מהו זמן? מה הם החיים? שאלו שנשאלות כאן על קו הסיום של החיים. אנו מתבוננים בטפטוף שעון החול.

עוד על המופע >

טימון בן אתונה

בעיבוד הבימתי, מלבד הצורך בצימצום התפקידים לאור צימצום תקציב האנסמבל ניסינו להתמקד באותן דמויות שמובילות את המהלך לקראת נפילתו ושגעונו של טימון.

עוד על המופע >