instagram facebook

וויצק 91

המחזה מתרחש במעבדה של הדוקטור בשיתוף הצבא בו משרת וויצק כחייל. החיילים הם סטודנטים לרפואה. אלו שלשת הימים האחרונים של הניסוי המדעי על החייל וויצק. הדוקטור מצווה עליו אכילת אפונה בלבד משך שלשה חדשים.

המחזה מתרחש במעבדה של הדוקטור בשיתוף  הצבא בו משרת וויצק כחייל. החיילים הם סטודנטים לרפואה. אלו שלשת הימים האחרונים של הניסוי  המדעי על  החייל וויצק. הדוקטור  מצווה  עליו אכילת אפונה בלבד משך שלשה חדשים . בכל פעם שמתרחש שינוי  במצבו הגופני או הנפשי מתקיים שיעור  בעזרת כלים מדעיים  כמו המיקרוסקופ, בדיקת הדופק,  בדיקת הזרע, השלד, מחזור הדם  וכד, כל זה מלווה בשקופיות אנטומיות  המדגימות לסטודנטים את ההתרחשות הפיזית הפנימית.

 

הטקסט לשיעורים מבוסס על ספרי לימוד של גוף האדם  בשפה מדעית וגם בלטינית  מה שלא מאפשר לוויצק להבין את הנעשה בו.  מטרת הניסוי  היא פיתוח זן של אנדרוגינוס  כדי לשפר הגניטיקה האנושית .

 

באותה תקופה נחקר צמח האפונה על תכונותיו והיותו אנדרוגינוס.על פיו  החלה להתפתח  תורת הגנטיקה.  לדברי הדוקטור  המהפיכה שיחולל מדע הגנטיקה תהיה משמעותית יותר מן המהפיכה הצרפתית…במסגרת ובחסות הצבא ניתן לקיים את  הניסויים המדעיים  בבעלי חיים ובבני אדם.  אם אצל שיקספיר כל העולם במה  אצלנו כל העולם מעבדה.

 

וויצק  מת  אחרי שרצח את מרי אהובתו  מבלי שמבין את מעשיו . הדוקטור והמפקד שואפים  להגיע לחקור את  מוחו  במטרה ליצור שפה אחת אמונה אחת ומחשבה אחת….אין עוד מחזה שידוע לי העוסק בניסוי בגוף האדם בחקר המוח והגניטיקה.   המחזה בהשפעת התרבות הגרמנית  גם מנבא את אשר התרחש בגרמניה  ובשאר העולם של ימינו….

 

כדי לאפשר לקהל להתמצא בסיפור חייו של וויצק שמקוטע בין השיעורים,   יצרנו תיאטרון בובות  שהקהל מוזמן אליו בהפסקה,  ובו מוצג הסיפור המקורי על וויצק  הספר ואישתו הבוגדנית  עד לתלייתו בככר העיר.

מאת: גיאורג ביכנר.

תרגום: עדה בן נחום.

עיבוד ובימוי: רנה ירושלמי.

תפאורה: משה שטרנפלד.

תלבושות: שרון בלומנפלד.

מוסיקה: ישראל ברייט

תאורה:  אבי יונה בואנו (במבי).

השחקנים: (לפי א-ב):  אטקין עפרון, בליי דינה, בן אזר נעם, ברט פנינה, וולפה אייר, כץ ארנה, לוי אבשלום, מלכא משה, נוריאלי אלישע, פרדו עמיחי, פרשיץ יוסי, קורן דוד, שווילי ג'ק, שולי רנד (וויצק)